De zon brandt in je nek. Het zweet druipt langs je rug. Je hebt een lange en stevige wandeling vandaag. Als je na een paar uur even gaat zitten voor de picknick, merk je hoe hongerig je bent. Je trek de lunchtrommel open. En dan ben je jezelf zo innig dankbaar dat je de avond ervoor nog snel even een pastasalade gemaakt hebt.
Er is maar weinig voedzamer en een betere basis voor een picknick dan pastasalade. Brood staat tegen, zeker in de warmte. Maar pastasalade die nog fris is na een nacht in de koelkast gaat er altijd in. Zeker in de buitenlucht.
Deze keer een pastasalade met kip en geroosterde groentes.
Nodig (voor 2 à 3 personen)
- 500 gram pasta (bijvoorbeeld pipe rigate of penne rigata)
- 1 kipfilet
- 1 pakje platte witte kaas (of feta als je geld over hebt)
- 1 courgette
- 2 paprika’s
- 4 tomaten
- Bosje peterselie
- Olijfolie, zout, peper, kruiden naar keuze, citroensap.
En zo maak je pastasalade met kip en groentes voor de picknick
- Verwarm de over voor op 230 graden.
- Snijd de courgette en paprika in stukken. Doe ze in een ovenschaal met beetje olie, peper en zout en laat de groentes 20 à 30 minuten roosteren in de oven.
- Snijd de kip in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Kruid de kip met zout, peper en kruiden. Ik gebruik bijna altijd knoflookpoeder, uienpoeder. In dit geval ook een beetje gedroogde salie. Bak de kip in een hapjespan gaar.
- Kook ondertussen de pasta.
- Snijd de tomaat in stukjes en vervolgens de kaas in blokjes van ongeveer 1 cm. Hak de peterselie.
- Giet de gare pasta af en houd hem even onder koud water zodat ie wat afkoelt.
- Doe de kip, geroosterde groentes en tomaat bij de afgegoten pasta.
- Maak een dressing van olijfolie, citroensap peper en zout. En doe deze bij de pasta.
- Voeg tenslotte de platte kaas toe.
Plaats een reactie