Dat ene plekje een uurtje geleden. Het was misschien niet ideaal, maar voldeed zeker voor een goede lunch. Maar het was eigenlijk nog net te vroeg en wie weet kwam er een nog veel betere plek.
Dat was een uur geleden. Dat betere plekje kwam er niet. Het pad loopt langs het water aan de ene kant, een heg aan de andere. De grond is nat en drassig. Geen plaats om even te gaan zitten.
Een staande lunch of een lopende. Dat kan natuurlijk ook. En wordt steeds aanrekkelijker.
Dan slaat het pad de hoek om. Honderd meter verder begint het bos. En vlak daarvoor een bankje. Het uitzicht over een weide met herkauwende koeien.
En jouw ene maag roept:
“TORTILLAWRAPS!”
Oorspronkelijk komt deze van Nigella Lawson, uit haar picknickhoofdstuk van haar boek Nigella Express. Het is in de loop der jaren wel behoorlijk doorgeëvalueerd, zowel qua vorm als inhoud. Hier houden we ons dicht bij het origineel. Wil je liever vegetarisch, vervang de kip voor gekookte sperziebonen. Of gegrilde stukjes paprika. Of allebei. Helemaal lekker wordt het met zelfgemaakte mayo.
Wij eten ze doorgaans gewoon als avondmaaltijd voor de televisie, maar ze gaan ook graag mee op pad, gewikkeld in alumiliumfolie. Let er dan wel dat de ingrediënten extra goed uitgelekt zijn voordat je de wraps maakt.
Nodig (voor 12 wraps)
- 300 gram kipfilet
- Zout, peper
- Halve krop ijsbergsla
- 12 tortilla wraps
- Paar goede eetlepels mayonaise
- Grof zout, tabasco
En zo maak je wraps met kip en ijsbergsla
- Snij de kip in kleine stukjes, kruid het met zout en peper en braad het gaar in hapjespan
- Snijd ondertussen de ijsbergsla in kleine repen
- Laat de kipfilet afkoelen en schep het met de mayonaise door de sla.
- Maak op smaak met grof zout, peper en een paar druppels tabasco.
- Leg een hoopje salade op een tortilla, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op tot een wrap.
Plaats een reactie